KREATÍV ÖTLETTÁR

Kagylódekorációk

Tudom, rég jelentkeztem új blogbejegyzéssel! Ennek oka, hogy szó szerint, ágynak döntött bennünket az influenza. Lázasan, erőtlenül, betegen pedig nem tudtam sem a bloggal, sem  mással érdemben foglalkozni. Lassan azért már kezdünk kikeveredni belőle. Én is jobban vagyok, így most jöhetnek az új bejegyzések!

Annál is inkább, mert folyamatosan kapom szakkörünk tagjaitól a jobbnál jobb ötleteket, többek közt a kreatív újrahasznosításhoz is!

kagylokTengerparti vakációról szerintem senki sem tér haza úgy, hogy legalább néhány szép kagylót, vagy egyéb tengeri herkentyűt ne hozna magával. Egy darabig nézegetjük, rakosgatjuk, aztán dobozba, fiókba kerülnek. Aztán elfeledkezünk róluk… majd egy idő múlva pl. egy nagytakarítás közben megtaláljuk őket. De mihez kezdjünk velük?

(tovább…)

Édes mézes ötletek 1.

Karácsony nem telhet el mézeskalács nélkül!
De ne csak hagyományos mézesekre gondoljunk, hisz oly sokféleképpen felhasználható, és oly sok mindent készíthetünk belőle. Jöjjön most néhány “kreatívszakkörös” ötlet!

Előző bejegyzésben már mutattam, miképpen készíthetünk szalvétagyűrűt.

Mézeskalács szalvétagyűrű

(tovább…)

Készíts csillagos mécsestartót!

… avagy a hologrammos csomagolópapír új szerepben!

csillagmecses1

Egy végtelenül egyszerű és hangulatos mécsestartó készítését mutatom be a Kézműves Udvar legutóbbi karácsonyi ötletajánló cikkében.
A mécsestartót elkészíthetjük szines vagy fehér karton és ünnepi díszcsomagolópapír felhasználásával. Máris mutatom, hogyan! (tovább…)

Henger mécses áttört mintával

Készíts pitypang és bambuszmintás papírmécsest!

hengermecses1

Ha különleges, nem mindennapi hangulatvilágítást szeretnénk, érdemes elkészíteni ezeket a mécseseket. (tovább…)

Szent Márton és a libák

szent_marton

A legenda szerint Szent Márton a Római Birodalom Pannónia tartományának Savaria nevű városában (mai Szombathely) látta meg a napvilágot 316-ban vagy 317-ben egy római tribunus (elöljáró) fiaként.
A római császár katonájaként szolgáló Márton a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén odadta meleg köpenyének felét egy nélkülöző koldusnak.

Aznap éjszaka álmában megjelent Jézus a koldus alakjában. Innentől kezdve nem a hadsereget, hanem Istent szolgálta, megkeresztelkedett.

Misszionáriusként sok jót cselekedett. Jóságáról még életében legendák keringtek, püspökké akarták szentelni. A monda szerint mikor ennek hírét vette, az érte jövő küldöttek elől nagy alázatosságában a ludak óljába bújt. A szárnyasok azonban gágogásukkal, szárnyuk verdesésével óriási zajt csaptak, így elárulva Márton rejtekhelyét. Mártont 371-ben püspökké szentelték és haláláig, 398-ig Tours-ban segítette a rászorulókat. Forrás

Egy kis Márton napi kreativkodáshoz ajánlom ezt a gyerekekkel is egyszerűen elkészíthető libás képet. Bekeretezve, aranyos gyerekszobai, osztálytermi dekoráció válhat belőle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Így készült: (tovább…)

Csipke-mécses

Egy mécses romantikus hangulatú őszi-téli estékre.
Hófehér csipkével készítve Márton napi lámpásként is megállja a helyét.

csipkemecses (tovább…)

Leveles úszógyertyatál

Egyszerű, de nagyszerű ötlet a hangulatos őszi dekorációhoz!

leveles_uszogyertyatal

(tovább…)

Készítsünk töklámpást!

Egyre hűvösödik az idő. Rövidülnek a nappalok, hosszabbodnak az éjszakák…
Hamarosan beköszönt az igazi ősz és amúgy is október vége van, már készíthetjük a töklámpásokat! 🙂

Íme, néhány kedvet hozó hangulatkép.

(tovább…)

Hogyan készítsünk töklámpást?

Hogyan_keszitsunk_toklampast

 

AJÁNDÉK NEKED! 🙂

Hogyan készítsünk töklámpást?


Gyakorlati útmutató, ötletek és tanácsok 
kezdő tökfaragók számára
Kezdő tökfaragók kaphatnak segítséget a Hogyan készítsünk töklámpást? című e-könyvből, mely most ajándék minden érdeklődőnek.
A PDF-ben letölthető kis kiadványban lépésről lépésre mutatom be a töklámpakészítés menetét. (tovább…)

Pillangók tánca

Egyre hosszabbodó, korán sötétedő őszi estékre ajánljuk ezt a különleges mécsest. A fény körül repdeső pillangók látványa nyáresti hangulatot idéz…

lepkes_mecses

(tovább…)

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!