KREATÍV ÖTLETTÁR

Készíts képkeretet jégkrémpálcikából!

viragos_jegkrempalcika_kepkeret

Közeledik Anyák napja. Különleges, nem mindennapi ajándékkal lephetjük meg az anyukákat, vagy a nagymamákat, ha elkészítjük ezt a kis képkeretet. Csupán 4 db jégkrémpálcika, akril festék, esetleg tempera, ecset, kevés szines karton, vagy dekorgumi és ragasztó szükséges az elkészítéséhez.

Hogyan készül a jégkrémpálcika képkeret? (tovább…)

Hímezz üdvözlőlapot!

Húsvéti üdvözlőlap keresztszemes mintával

keresztszemes_udvozlolap

Kedves ismerősömtől származnak ezek a keresztszemes hímzési technikával készült képek. Úgy gondoltam érdeklődésre tarthatnak számot, így hát megmutatom őket.

Aki szeretné elkészíteni, könnyen megteheti, kinagyítottam a mintákat, így leszámolhatók. (tovább…)

Készíts vitorlást cérnából!

hajo_fonalgrafika

Ma egy igazi kuriózumot mutatok! Legalábbis számomra mindenképpen az!
Eredetileg a Kézműves Udvar oldalán mutattam be, de arra gondoltam Nektek is biztosan tetszeni fog. (tovább…)

Gombolj képet!

Ha csurdig van a gombosdobozunk és több már nem is fér bele, itt az ideje elgondolkodni: Mit kezdjünk ennyi gombbal? Például készíthetünk belőle faliképet! Egyszerűbbet, vagy bonyolultabbat, kicsit, vagy nagyot… Kinek mihez van kedve, no és persze elegendő gombja! Íme 25 ötletadó kép!

(tovább…)

Fonalgrafika kicsit másképp!

fa_fonalgrafika1

Egyszerű, de nagyon dekoratív ötlet! Fonalgrafika kicsit másképp.
Ezúttal a kép hátterét “festhetjük”, alakíthatjuk ki ezzel a nem mindennapi módszerrel.

Nézzük, mire lesz szükségünk, ha valami hasonlót szeretnénk készíteni: egy fa alapra, apró szögekre, vagy acél gombostűre, kalapácsra és természetesen vékony fonalra.

Így készül: (tovább…)

Mikulásos gyermekrajzok

Minden gyermek nagy-nagy izgalommal várja a Mikulást.
Sokszor remek rajzok is készülnek ilyenkor, melyeken gyermekeink megörökítik a mikulásvárás izgalmát, nem mindennapi élményeit.

Keretezzük be a legjobban sikerült alkotásokat!

mikulasos gyermekrajzok

Nagyszerű dekoráció lehet belőle a gyerekszobába, vagy osztályterembe is. (tovább…)

Szent Márton és a libák

szent_marton

A legenda szerint Szent Márton a Római Birodalom Pannónia tartományának Savaria nevű városában (mai Szombathely) látta meg a napvilágot 316-ban vagy 317-ben egy római tribunus (elöljáró) fiaként.
A római császár katonájaként szolgáló Márton a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén odadta meleg köpenyének felét egy nélkülöző koldusnak.

Aznap éjszaka álmában megjelent Jézus a koldus alakjában. Innentől kezdve nem a hadsereget, hanem Istent szolgálta, megkeresztelkedett.

Misszionáriusként sok jót cselekedett. Jóságáról még életében legendák keringtek, püspökké akarták szentelni. A monda szerint mikor ennek hírét vette, az érte jövő küldöttek elől nagy alázatosságában a ludak óljába bújt. A szárnyasok azonban gágogásukkal, szárnyuk verdesésével óriási zajt csaptak, így elárulva Márton rejtekhelyét. Mártont 371-ben püspökké szentelték és haláláig, 398-ig Tours-ban segítette a rászorulókat. Forrás

Egy kis Márton napi kreativkodáshoz ajánlom ezt a gyerekekkel is egyszerűen elkészíthető libás képet. Bekeretezve, aranyos gyerekszobai, osztálytermi dekoráció válhat belőle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Így készült: (tovább…)

Sünik

Tudtad?

… hogy a sünik előre tudják, hogy milyen időjárás várható? Pontosabban azt tudják, hogy szeles lesz e az idő és hogy a szél honnan fog fújni…

agyagsunik

(tovább…)

Tökmagképek

Nemcsak tökmagoknak!

(tovább…)

Halloween dekoráció

“Szemezgető – Blogajánló” rovatunkban ezúttal online Kreatív Szakkörünk tagja, ÉvaLéna halloween dekorációs ötletét mutatjuk be, melyet lánykáival készített.

Mindjárt Halloween, készülnek nálunk is a dekorációk. Az idén kihagytuk a “kötelezőket”, denevér, szellem, csontváz nem szerepel a műsoron, de boszorkányok, telihold és mágusok azért megjelennek. (tovább…)

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!