KREATÍV ÖTLETTÁR

Textilből szívesen

Ajándék ötletek varrni szeretőknek

Győriné Kéri Ágnes alkotásaival már többször is találkozhattatok itt  a blogon.
Szavak nélkül is beszélő csuhébabái, magvakból, termésekből készített csodás koszorúi és kis fácskái nem mindennapi kreativitásról tanúskodnak. Öröm volt elkészíteni vele első közös kiadványunkat is >>> Tobozmanók, Csutka Rozik, Mákhercegnők…  <<< Ha jobban meg akarjátok ismerni Őt katt a linkre!

Valentín naphoz közeledve ezúttal textilből -kevés idő és anyagi ráfordítással- akár egy délután is elkészíthető ötleteit mutatjuk be.

szivesparna

Tulipánszives párna – A pöttyös most nagyon divatos, ezért átkutattam a maradék anyagaimat, így készítettem ezt a díszpárnát. Sablon alapján kivágtam a mintákat és applikációs technikával varrtam az anyagra.

pipacsos_szivecske

Pipacsos szivecske – A pipacsot szélesebb piros szalagból készítettem, behúzásos technikával. A közepére passzományzsinórt is tettem -összehúzva-, mert az olyan selymes hatást ad, amilyen a pipacsvirág belseje a valóságban is. Fekete és fehér aprógyöngyöket varrtam a közepébe.

pluss_szivecske

Plüss szivecske, behúzott csipkével és szivecskegombbal díszitve. Bordózsinór hurkokat az érdekesség kedvéért raktam rá. /ez el is maradhat, mert akkor egyszerübb./

csipkes_sziv

Csipkés szív – Aranyszínű zsinórt tűztem rá. Egyébként ez az én tűpárnám, csak most felmentést kapott a “tevékenysége” alól. /Azért van erősebben kitömve mint a piros pöttyös/. A tömő anyag itt is fliz, amit igen szeretek ilyesmire használni, mert mosható is. Mivel ez a szivecske selyemanyagból készült a kiszabás előtt az anyagra vetexet vasaltam, így könnyebben szabtam, nem veszítette a formáját.

Forrás

Jók az ötletek? Kattints a “Tetszik” gombra!  :)
Hasznosnak találod? Oszd meg ismerőseiddel!
>>> Csatlakozz hozzánk Facebookon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!