KREATÍV ÖTLETTÁR

Adventi kisvonat

Amint megláttam ezt a kisvonatot, azonnal beugrott, hogy milyen nagyszerű lehetőség rejlik ebben az egyszerű ötletben! Még Mikulásra is elkészülhet és akár adventi naptárként is funkcionálhat.

Sajnos most hirtelenjében nincs elegendő gyufásdobozom itthon, őszintén szólva időm se a megvalósításra. Ettől függetlenül mégis szerettem volna megosztani az ötletet, hogy akinek megtetszik, elkészíthesse.

Lássuk, hogyan lesz a kisvonatból adventi kalendárium?

Adventi kisvonat

A kisvonatothoz Bukor Ildikó leírása alapján készítsünk 23 kocsit.
A kocsik tetejét, vagy oldalát számozzuk 1 – 23-ig. A mozdony legyen a 24.
(Ha nincs elegendő dobozunk,nem baj mert 1 kocsi két darabból készül, így ha szükséges mindkét oldalára kerülhet egy-egy szám.)

A skatulyákba tegyünk cukorkát, csokit, egyéb apróságokat.

Keressünk a kisvonatnak megfeleló helyet, igazgassuk el a kocsikat, helyezzük mellé karácsonyi dekorációt és máris kész a nem mindennapi adventi kalendáriumunk.

 Tipp:
Építhetünk papírból, vagy őszi kirándulásaink során gyűjtött termésekből, természetes anyagokból egy mini “tererpasztalt” – fákkal, bokrokkal, papírházikókkal, stb.
Kialakíthatunk akár egy kis falucskát is, ahol épp megállt az adventi kisvonat, melynek szállítmánya egy-egy apró meglepetés gyermekeinknek -nap mint nap, egész karácsonyig.
Lehetőségeinknek tényleg csak a képzelet szab határt!

 

Jó az ötlet? Kattints a “Tetszik” gombra!  :) 
Hasznosnak találod? Oszd meg ismerőseiddel!
>>> Csatlakozz hozzánk Facebookon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!