KREATÍV ÖTLETTÁR

Karácsonyi asztaldíszek

Rohamléptekkel közeleg az év szerintem legszebb ünnepe a Karácsony. Jó, ha időben kezdjük az előkészületeket, hogy ne kelljen kapkodni és jusson időnk mindenre. Ezúttal asztali dekorációkhoz szeretnék néhány inspiráló ötletet adni!

karacsonyi asztaldisz2

Elsőként itt egy van könnyen, gyorsan és egyszerűen elkészíthető asztaldísz. Nagylányom készítette. Jól érvényesül a kevesebb több elve, akár a színeket, akár a felhasznált anyagokat nézzük. Kerámia alapra ragasztópisztoly segítségével rögzítsük a gyertyákat és a díszeket.

Kreatív Szakkörünk tagjai is sok szép adventi koszorút és asztaldíszt készítettek. A koszorúkat egy előző bejegyzésben már bemutattam. Most jöjjön néhány ötletadó karácsonyi asztali dísz.

Csipkebogyós és zúzmarás koszorúk Győriné Kéri Ágnes keze munkáját dícsérik. Raffiával, vagy  madzaggal körbetekert szalmakoszorú alap remekül kiemeli a növénydekorációt.

Őszi termésekkel díszített koszorún a zúzmarás, deres hatást távolról fújt hósprayvel / fehér akrilfesték sprayvel érhetjük el.

Őszi terméseket találunk Pribék Erika asztali díszében is.
A központi helyre itt a gyertya került, és a fehér mellett arany spayt is használta mahónia levelekhez.

Simon Józsefné Edit asztali díszének egy fakeret, -amolyan dobozszerű- adja az alapot. Abba gipszet öntött, hogy legyen tartása, és 4 db gyertya szúrókát állított bele. Amikor eléggé megkeményedett az alap, feltűzte a gyertyákat, és helyükre illesztette a díszítő elemeket.

Gégényné Aradi Magdolna a gyertya mellé tobozt, apró gömböket, gombadíszeket és organza szalagból kötött masit is tűzött.

Rabi Laura mini asztaldísze is egyszerűen elkészíthető faalapra ragasztott tujaág, gyertyák és száraz apródíszek segítségével.

Advent a természetben Venterné Kovács Erzsébet munkája. A tálra rögzített gyertyákat, ágakkal, mohával, izlandi mohával, száraz levelekkel díszítette..

Györökné Ökrös Marianna asztali díszének alapja egy műanyag pezsgős pohár, melyet homokkal töltöttek meg. A tetejére tűzőhabba otthon fellelhető apróságokat kerültek.

B.B.M: SDC10942-aKépek forrása

Jó ötlet Berta Piroska végtelenül egyszerű dísze is. Egy üveg mécsestartóba állítjuk a gyertyát/gyertyákat és arany színű sprayvel lefújt, kavicsokkal, aprómagvakkal töltjük fel, az üveget. Masnival díszítjük.

Mai bejegyzésbe ennyi ötlet jutott, hamarosan jövök a többivel is! 🙂

Addig is >>> karácsonyi ötletek itt várnak még Rád!

Jók az ötletek? Kattints a “Tetszik” gombra!  :) 
Hasznosnak találod? Oszd meg ismerőseiddel!
>>> Csatlakozz hozzánk Facebookon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!