KREATÍV ÖTLETTÁR

Karácsonyi kerámia edényalátét

Karácsonyi ajándék a Nagyinak… vagy saját magunknak!

Magam ellen beszélek ugyan, de nem kell keramikusnak lenni ahhoz, hogy egy ilyen kerámia edényalátétet valaki elkészíthessen. Szerintem nagyszerű karácsonyi ajándék válhat belőle, hisz akár gyermekeinkkel együtt is megvalósíthatjuk! Meglephetjük vele pl. a nagyit, biztosan örül egy saját készítésű ünnepi darabnak. Megmutatom, hogyan készül…

edenyalatet1

Szükséges anyagok:

  • 1 db 15 x 15 cm, vagy 20 x 20 cm-es fehér kerámia csempelap. (Építketésből, felújításból megmaradt darabok is tökéletesen megfelelnek.)
  • A csempelap méretének megfelelő háromrétegű szalvéta karácsonyi motívummal.
  • Decoupage ragasztólakk, ecset.

Hogyan készül?

  1. A csempét töröljük tisztára.
  2. A szalvétát vágjuk méretre a csempéhez  igazodva.
  3. A szalvéta legfelső, mintás rétegét óvatosan válasszuk le a másik kettőről.
  4. Vékonyan kenjük be a csempe egész felületét decoupage ragasztóval.
  5. Óvatosan helyezzük rá a szalvétát a ragasztózott felületre.
  6. Középről kifelé haladva az esetleges légbuborékokat és a gyűrődéseket finoman simítsuk a csempe széle felé.
  7. Ha nem tudjuk kisimítani a légbuborékokat előbb egy tűvel szúrjuk ki, majd úgy simítsuk el.
  8. Hagyjuk száradni.
  9. Puha szőrű ecsettel óvatosan kenjük át az egész felületet decoupage ragasztólakkal.

edenyalatet2Forrás

Jó az ötlet? Kattints a “Tetszik” gombra!  :) 
Hasznosnak találod? Oszd meg ismerőseiddel!
>>> Csatlakozz hozzánk Facebookon is!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Edit Gosztola Ferencné says:

    Köszönöm a válaszod kedves Marika! 🙂

  2. Forró, tűzhelyről épp levett edényt nem javaslom rátenni, ugyanis a hirtelen hőtől még a csempe is elrepedhet. Langyos, mérsékelten meleg edényhez azért használható.
    Az élettartamot növelhetjük és az asztal felületét sem sérti, ha filcet, vagy parafát ragasztunk az aljára.

  3. Edit Gosztola Ferencné says:

    Nagyon szép és ötletes! Forró, meleg edényt is lehet rátenni, vagy csak inkább süteményes tányért?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!